Witam wszystkich na forum! Chciałbym poruszyć temat wykładzin dywanowych w salonie. Jakie rodzaje najlepiej sprawdzą się w tej przestrzeni?
Ooo, super temat! Ja uwielbiam wykładziny dywanowe w salonach! Są tak przytulne i mięciutkie!!! Moim zdaniem najlepsze będą te z długim włosiem, które można zapuszczać palce i chodzić boso!
Cześć wszystkim! Uwielbiam dekorować wnętrza i zgadzam się z Ognistymdelfinem - wykładziny dywanowe są mega przytulne!!!! Zwłaszcza te o gęstym runie, bo nie tylko świetnie izolują akustycznie, ale też pięknie prezentują się na podłodze!!!
Dokładnie Jurson!!! Niektóre osoby obawiają się właśnie problemów z utrzymaniem czystości tego typu wykładzin. Ale wystarczy regularne odkurzanie i odpowiednia pielęgnacja, a wykładzina będzie zawsze wyglądać świeżo i pięknie!
No właśnie! A co sądzicie o wykładzinach dywanowych w jasnych kolorach? Ja uwielbiam takie pastelowe odcienie, które dodają salonowi lekkości i delikatności!!! To taki hit!!!
W pełni się zgadzam Jurson!!! Czy wiecie może jakie materiały będą najlepsze dla wykładzin dywanowych w salonie? Chodzi mi tu głównie o trwałość!!!
Najtrwalsze będą na pewno te wykonane z naturalnych włókien!!!! Na przykład wełniane albo bawełniane!! I jeszcze takie ciekawostki - wełniane dywany mają też właściwości antyalergiczne!!!