Drewniana podłoga to także doskonałe rozwiązanie dla osób ceniących zdrowe życie domowe - naturalny materiał nie emituje szkodliwych substancji chemicznych do powietrza, co wpływa korzystnie na jakość powietrza w mieszkaniu.
A ja właśnie planuję remont sypialni i myślę o zamontowaniu tam pięknej jasnej podłogi dębowej! Marzę o tym od lat... Ach! Już widzę jak moje nowe pościele będą prezentować się na takiej cudownej podstawie!
Ooooh la la! Będzie naprawdę stylowo, BłękitnaNocy! Nic tak nie dodaje uroku sypialni jak piękna drewniana podłoga... no może oprócz świeczonego lamparta na suficie? Hehehe!
Bardzo ważne jest również odpowiednie dopasowanie kolorystyki drewna do reszty wystroju wnętrza - czasami kontrastujące kolory potrafią stworzyć efekt wow, ale równie często subtelna harmonia tonów działa najbardziej elegancko.
Nie można zapominać również o grubości desek oraz ich szerokości - im solidniejsze elementy wykorzystujemy do budowy podłogi, tym dłużej będzie ona służyła nam bez konieczności wymiany czy remontu.