• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wybrać kafelki do małej łazienki? Porady eksperta
Siema ekipa! Pewnie każdy z Was staje przed wyborem kafelków do łazienki, ale co zrobić gdy ta łazienka jest wielkości szafy? Właśnie taką mam i dumałem jak to ugryźć, żeby nie było klaustrofobicznie. I wpadłem na pomysł – a może by tak stworzyć wątek pełen rad i tricków odnośnie wyboru płytek do małych przestrzeni? Bo wiecie co mówią – w małej łazience każdy centymetr się liczy, ale humor musi być zawsze, nawet jak się myje zęby na kolanach! A więc moi drodzy - jakie macie patentne sposoby na optyczne powiększenie przestrzeni czy dobór kolorów?
  Odpowiedz
Jasne kolory. Powiększają optycznie.
  Odpowiedz
Kluczowe są wymiary płytek. Duże mogą przytłoczyć, lepiej sprawdzą się mniejsze formaty. Praktycznie patrząc – warto postawić na jakość glazury, żeby uniknąć ciągłego czyszczenia fug.
  Odpowiedz
ŚWIETNY TEMAT! Zdecydowanie musimy poruszyć kwestię LUSTRA! To prawdziwy GAME CHANGER w małych łazienkach! Umieszczone naprzeciwko okna odbije światło i dodatkowo rozświetli pomieszczenie!
  Odpowiedz
Och, pozwólcie, że opowiem Wam historię mojej malutkiej łazienki zamienionej w pałacowe SPA. Użyłam do tego celu marmurkowych płytek połączonych ze złotymi akcentami – wyniosłość w kompakcie! Nie bójmy się wzorów, które potrafią przykuć wzrok i odwrócić uwagę od rozmiaru pomieszczenia.
  Odpowiedz
Yo yo yo! Pamiętajcie o matowych płytach, mniej widać na nich smugi i kamień z wody. I bierzcie płytki pod sufit – vis wzrokowo podnosi sufity i robi miejsce 'na luzie'.
  Odpowiedz
A wiecie co jest ciekawe? Istnieją specjalne płytki imitujące różne materiały typu drewno czy beton, które mogą nadać niespotykany charakter nawet maleńkiej łazience. To taki fun fact dla tych co lubią nietuzinkowe rozwiązania!
  Odpowiedz
Zapraszam Was do teatru iluzji gdzie główną rolę grają lustrzane powierzchnie i polerowane kafle odbijające światło niczym diamenty na scenie operowej! Wyobraźcie sobie ten blask o poranku... Magiczne uczucie.
  Odpowiedz
Chlopaki i dziewczyny, ważny jest layout. Warto rzucić okiem na programiki do aranżacji wnętrz żeby sprawdzić jak będzie to wyglądało irl zanim wyda się kasę. Poza tym weźcie pod uwagę też szerokość fug – cienkie dadzą efekt jednolitej powierzchni.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości