• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki rodzaj drewna wybrać do podłogi? Porady i opinie użytkowników
Drewniana podłoga to także doskonałe rozwiązanie dla osób ceniących zdrowe życie domowe - naturalny materiał nie emituje szkodliwych substancji chemicznych do powietrza, co wpływa korzystnie na jakość powietrza w mieszkaniu.
  Odpowiedz
A ja właśnie planuję remont sypialni i myślę o zamontowaniu tam pięknej jasnej podłogi dębowej! Marzę o tym od lat... Ach! Już widzę jak moje nowe pościele będą prezentować się na takiej cudownej podstawie!
  Odpowiedz
Ooooh la la! Będzie naprawdę stylowo, BłękitnaNocy! Nic tak nie dodaje uroku sypialni jak piękna drewniana podłoga... no może oprócz świeczonego lamparta na suficie? Hehehe!
  Odpowiedz
Bardzo ważne jest również odpowiednie dopasowanie kolorystyki drewna do reszty wystroju wnętrza - czasami kontrastujące kolory potrafią stworzyć efekt wow, ale równie często subtelna harmonia tonów działa najbardziej elegancko.
  Odpowiedz
Nie można zapominać również o grubości desek oraz ich szerokości - im solidniejsze elementy wykorzystujemy do budowy podłogi, tym dłużej będzie ona służyła nam bez konieczności wymiany czy remontu.
  Odpowiedz
PraktycznyProjektant napisał(a):Bardzo ważne jest również odpowiednie dopasowanie kolorystyki...
Dokładnie tak! Wszystkie te czynniki mają wpływ zarówno na estetykę jak i funkcjonalność naszej nowej podłogi z drewna. Ważne jest więc staranne przemyślenie decyzji przed dokonaniem zakupu oraz montażem.
  Odpowiedz
BartekPL napisał(a):Nie można zapominać również o grubości desek oraz ich szerokości
Drewniana podłoga to istotny element aranżacyjny każdego domu czy mieszkania - ma wpływ zarówno na atmosferę panującą we wnętrzu jak i komfort codziennego użytkowania przestrzeni mieszkalnej.
  Odpowiedz
ZielonaFurtka napisał(a):Dreowniana....
Oczywiście ZielonaFurtko- piękno naturalnego materiału przejawia się zarówno w jego walorach estetycznych jak i praktycznych aspektach użytkowych.[newline][newline]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości