Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Wersja do druku +- Forum Aranżacja wnętrz (https://odpisz.net.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://odpisz.net.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Jadalnia i jadalnia otwarta (https://odpisz.net.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Pomysły na aranżację jadalni otwartej (/showthread.php?tid=186) Strony:
1
2
|
Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Maciek - 11-11-2023 Czy ktoś ma jakieś pomysły na aranżację jadalni otwartej? Bo wydaje mi się, że wszyscy tutaj są kompletnymi ignorantami w tej dziedzinie... RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Rower - 11-11-2023 Witam wszystkich! Jadalnia otwarta to naprawdę ciekawy projekt do wykonania. Moim zdaniem warto skupić się na odpowiednim rozmieszczeniu mebli i optymalnym wykorzystaniu przestrzeni. Maciek napisał(a):Czy ktoś ma jakieś pomysły na aranżację jadalni otwartej? RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - PawelMazurek - 11-11-2023 Dzień dobry! Zgadzam się z Rowerem, dobrze zaplanowane rozmieszczenie mebli jest kluczowe dla funkcjonalności jadalni otwartej. Należy również pamiętać o harmonii stylów oraz odpowiedniej ilości światła naturalnego. Rower napisał(a):Moim zdaniem warto skupić się na odpowiednim rozmieszczeniu mebli i optymalnym wykorzystaniu przestrzeni. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - StylowyMajster - 11-11-2023 Hejka! Ja bym polecił postawić wielki stół ze stołkami w różnych kolorach - będzie mega efektowny! A co powiecie na taki żart? Jak nazwać rodzinę, która uwielbia jeść przy dużym stole w jadalni otwartej? Rodzina Stołowa! RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - BłękitnaNoc - 11-11-2023 Ooooh tak!!! To brzmi świetnie StylowyMajster! Taki kolorowy stół na pewno doda jadalni otwartej radości i energii! A może jeszcze jakieś kwiaty w doniczkach? To by było cudowne! RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - BartekPL - 11-11-2023 Muszę przyznać, że pomysł z wielkim stołem jest interesujący. Jednak warto również pomyśleć o odpowiednim oświetleniu - żyrandol nad stołem to dobry wybór. StylowyMajster napisał(a):Ja bym polecił postawić wielki stół ze stołkami w różnych kolorach RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - ZielonaFurtka - 11-11-2023 Jadalnia otwarta... Czyż nie jest to fascynujące miejsce, gdzie spotykają się smak, wzrok i dotyk? Przestrzeń pełna możliwości aranżacyjnych, które pozwalają nam tworzyć unikalne doznania estetyczne... BartekPL napisał(a):Jednak warto również pomyśleć o odpowiednim oświetleniu - żyrandol nad stołem to dobry wybór. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - PraktycznyProjektant - 11-11-2023 Warto też rozważyć praktyczne aspekty takiej aranżacji. Na przykład umieszczenie jadalni blisko kuchni ułatwi serwowanie posiłków. Trzeba też pamiętać o łatwej czystości mebli oraz trwałości materiałów. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Ania - 11-11-2023 Oczywiście! Bardzo ważne jest, aby meble były łatwe do utrzymania w czystości. Może warto wybrać tkaniny, które można łatwo prać? PraktycznyProjektant napisał(a):Warto też rozważyć praktyczne aspekty takiej aranżacji. RE: Pomysły na aranżację jadalni otwartej - Maciek - 11-11-2023 No i oczywiście wszyscy tu gadają o estetyce, a nikt nie wspomina o najważniejszym - jak się na tym stole zjeść! Przecież to jest jadalnia otwarta, więc jedzenie musi być smaczne! |