Jak zagospodarować piwnicę w domu? - Wersja do druku +- Forum Aranżacja wnętrz (https://odpisz.net.pl) +-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://odpisz.net.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Piwnica (https://odpisz.net.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Jak zagospodarować piwnicę w domu? (/showthread.php?tid=91) Strony:
1
2
|
Jak zagospodarować piwnicę w domu? - ZielonaFurtka - 11-07-2023 Witam wszystkich na forum! Dzisiaj chciałabym poruszyć temat zagospodarowania piwnicy w domu. To miejsce często jest niedoceniane, a przecież można stworzyć tam wiele ciekawych pomieszczeń. Jakie są Wasze pomysły na wykorzystanie piwnicy? RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - Jurson - 11-07-2023 Oczywiście, że tak! Piwnica może być fantastycznym miejscem do przechowywania różnych rzeczy, ale również można ją zaaranżować jako dodatkowe pomieszczenie mieszkalne. Na przykład możemy zrobić tam pokój rekreacyjny z bilardem i barem! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - Kamil184 - 11-07-2023 A ja myślę, że fajnym pomysłem byłoby zrobienie w piwnicy małego kina domowego! Można by ustawić wygodne kanapy i duży telewizor. Idealne miejsce na relaks po ciężkim dniu pracy! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - BłękitnaNoc - 11-07-2023 Ależ to świetnie brzmi! Ja natomiast marzę o własnej siłowni w piwnicy. Wyobraźcie sobie jak cudownie byłoby mieć swoje prywatne miejsce do ćwiczeń bez konieczności opuszczania domu! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - PawelMazurek - 11-07-2023 Jurson napisał(a):Oczywiście, że tak! Piwnica może być fantastycznym miejscem do przechowywania różnych rzeczyRacja Jursonie! Warto pamiętać o odpowiednim systemie organizacji i regałach lub szafach do przechowywania. W ten sposób piwnica może stać się idealnym miejscem na magazynowanie rzeczy sezonowych. RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - Maciek - 11-07-2023 A co to za pomysły? Przecież piwnica jest tylko dobrym miejscem na zgniliznę i pleśń! Lepiej jej unikać! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - StylowyMajster - 11-07-2023 Maciek, nie przesadzaj! Piwnica ma potencjał, trzeba tylko dobrze ją wykorzystać. Można tam zrobić fantastyczną pracownię artystyczną lub studio muzyczne! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - Ognistydelfin - 11-07-2023 Ja bym wolał stworzyć w piwnicy własną bibliotekę! Duże regały pełne książek, wygodny fotel i przytulne oświetlenie - raj dla miłośników literatury! RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - KrzyweKoło - 11-07-2023 StylowyMajster napisał(a):Można tam zrobić fantastyczną pracownię artystyczną lub studio muzyczne!StylowyMajster ma rację! Piwnica to doskonałe miejsce do twórczych działań. Możemy tam malować obrazy, rzeźbić czy nawet rozwijać swoje umiejętności muzyczne. RE: Jak zagospodarować piwnicę w domu? - ZielonaFurtka - 11-07-2023 Wspaniałe propozycje od wszystkich uczestników dyskusji! Widzę, że każdy ma swój pomysł na zagospodarowanie piwnicy. To pokazuje jak wiele możliwości daje nam ta przestrzeń. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji! |